Siirry suoraan sisältöön

Solarigo - Vieraan pääoman rahoituskierros

Solarigo Systems Oy tarjoaa yrityksille ja yhteisöille kotimaista, uusiutuvaa aurinkosähköä.

Solarigo - Vieraan pääoman rahoituskierros

Solarigo Systems Oy tarjoaa yrityksille ja yhteisöille kotimaista, uusiutuvaa aurinkosähköä. Asiakas voi valita voimalaratkaisuksi joko sopimuksen täyden palvelun periaatteella tai oman aurinkovoimalan järjestelmätoimituksena ja siihen yhdistettävällä huoltopalvelulla.  

Pääomavaltaisella energiatoimialalla voimakkaasti kasvavalla Solarigolla oli haasteena löytää oman aurinkovoimalakannan kasvun mahdollistava joustava rahoitusratkaisu vuonna 2017. Tuolloin uusiutuvan energian lisääminen (mm. tuulivoimalla) edellytti merkittävää yhteiskunnallista tukea hankkeiden rahoittamiseksi. Tämä heijastui myös aurinkosähköön siten, että rahoittajat ja sijoittajat suhtautuivat epäluuloisesti aurinkosähköhankkeisiin. Rahoittajat eivät olleet vakuuttuneita aurinkosähkön kannattavuudesta Suomessa, jossa auringonpaistetunteja on yli puolet vähemmän kuin eteläisimmässä Euroopassa. Myös verotuksella, siirtomaksuilla ja investointituilla oli merkittävä vaikutus investointien kannattavuuteen.  

Grannenfelt Finance Oy suunnitteli ja toteutti rahoituskierroksen vieraan pääoman ehtoisesta rahoituksesta Solarigolle. Suurin työ oli vakuuttaa rahoittajat aurinkosähkön rahoituskelpoisuudesta (positiivinen kassavirta), investointilaskelmien realistisuudesta ja välillä myös siitä, paistaako aurinko Suomessakin.  

Saimme rahoittajat vakuuttuneiksi siitä, että aurinkoenergiahankkeet ovat Suomessa kannattavia tietyillä edellytyksillä ja teknologian kehittyessä (mm. aurinkopaneelit) hankkeiden kannattavuus paranee edelleen. Prosessin aikana saimme rahoittajat vakuutetuiksi myös investointilaskelmien realistisuudesta. Näitä asioita validoitiin myös ulkopuolisen asiantuntijan toimesta.  

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan hermolla

Jätä yhteystietosi päästäksesi ajan tasalle viimeisimmistä rahoituksen ja yrityskauppojen uutisista.