Siirry suoraan sisältöön

Dispelix - Velkarahoitusta riskilainoittajilta

Dispelix Oy kehittää Augmented Reality (AR) sovelluksiin tarkoitettuja silmälasien linssejä, joiden kilpailuvaltteja ovat keveys, kustannustehokkuus ja kuvan laatu.

Dispelix - Velkarahoitusta riskilainoittajilta

Dispelix Oy kehittää Augmented Reality (AR) sovelluksiin tarkoitettuja silmälasien linssejä, joiden kilpailuvaltteja ovat keveys, kustannustehokkuus ja kuvan laatu. Yrityksellä on useiden merkittävien kansainvälisten teknologiayritysten kanssa yhteiskehityshankkeita, joiden tarkoitus on integroida Dispelix linssit kumppaniyrityksen tuleviin tuotteisiin. Nämä hankkeet olivat edenneet vaiheeseen, jossa Dispelix Oy:n on skaalattava tuotantoaan merkittävästi suurempiin volyymeihin, ja tämä edellytti merkittäviä investointeja tuotannon menetelmiin ja prosesseihin. Näiden investointien rahoittamiseksi yritys käynnisti rahoitushankkeen, jossa pääomasijoituksen lisäksi haluttiin vieraan pääoman ehtoista rahoitusta, jotta yrityksen omistus ei dilutoidu liikaa.

Grannenfelt Finance Oy suunnitteli ja toteutti rahoituskierroksessa vieraan pääoman ehtoisen rahoituksen järjestämisen Dispelix Oy:lle. Koska Dispelix Oy on voimakasta kasvua tavoitteleva yritys, eikä siksi vielä tuota voittoa, velkarahoitusta päätettiin hakea riskilainoittajilta. Hankkeen aikana keskusteltiin useiden erilaisten riskilainoittajien kanssa, ja loppusuoralla tarjous rahoituksesta otettiin kahdelta taholta. Dispelix Oy valitsi näistä strategiaansa sopivimman ja rahoitussopimukset tehtiin joulukuussa 2020, jolloin myös ensimmäinen erä rahoitusta tuli yrityksen käyttöön. Järjestelyllä varmistettiin, että Dispelix Oy voi ottaa käyttöönsä tarvittavan rahoituksen juuri silloin, kun liiketoiminnan kehitystahti edellyttää lisäpanostuksia.

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan hermolla

Jätä yhteystietosi päästäksesi ajan tasalle viimeisimmistä rahoituksen ja yrityskauppojen uutisista.