Siirry suoraan sisältöön

Elcogen - Lainarahoitus Euroopan Investointipankilta

Elcogen on yksi Euroopan johtavista kiinteäoksidipolttokennoteknologian (SOFC/SOEC) kehittäjistä ja valmistajista.

Elcogen - Lainarahoitus Euroopan Investointipankilta

Elcogen on yksi Euroopan johtavista kiinteäoksidipolttokennoteknologian (SOFC/SOEC) kehittäjistä ja valmistajista. Vuonna 2019 Euroopan investointipankki myönsi Elcogenille 12 miljoonan euron lainan Energy Demo Programme -ohjelman puitteissa. Projekti oli Baltiassa ensimmäinen, joka hyötyi EIP:n Energy Demo Programme -ohjelmasta sekä EU:n InnovFin ja Horizon 2020 -rahoituksesta.

Saamallaan rahoituksella Elcogen perustaa koelaitoksen polttokennojärjestelmien rakentamista varten, sijoittaa polttokennojen tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä lisää tuotantovolyymejaan ja aloittaa massatuotannon. Rahoituksen avulla yritys voi tuoda kilpailukykyiset polttokennopohjaiset sähkö- ja vetyratkaisut markkinoille ja kohdata niiden kasvavaa kysyntää. Potentiaalisiin asiakkaisiin kuuluvat johtavat teollisuusyritykset Euroopassa ja Aasiassa.

Grannenfelt Finance neuvoi Elcogenia läpi rahoitusprosessin: ”Grannenfelt Financen asiantuntemus oli ratkaiseva tekijä Elcogenin tarpeiden ja liiketoimintamahdollisuuden välittämisessä EIP:lle, kuten myös teknisen, kaupallisen ja riskien due diligence -työn edistämisessä, sekä velka- ja takuuehtojen neuvotteluissa. Rahoituksen saaminen oli kaupallinen edistysaskel Elcogenille, koska sen avulla voimme esitellä ja laajentaa tuotantoamme ja täten parantaa läpilyöntikykyämme uusien asiakkaiden parissa”, sanoo Enn Õunpuu, Elcogen AS:n toimitusjohtaja.

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan hermolla

Jätä yhteystietosi päästäksesi ajan tasalle viimeisimmistä rahoituksen ja yrityskauppojen uutisista.