Siirry suoraan sisältöön

TEMin Investointitukihaku uuden energiateknologian suurille demonstraatiohankkeille 2023

Investointituki on suunnattu uusille energiaratkaisuille, joiden avulla Suomi voi saavuttaa EU:n 2030-tavoitteet ja kansalliset tavoitteensa vuoteen 2035 mennessä.

TEMin Investointitukihaku uuden energiateknologian suurille demonstraatiohankkeille 2023

Uuden energiateknologian suuret demonstraatiohankkeet ovat saaneet huomattavaa tukea työ- ja elinkeinoministeriöltä. Investointituki on suunnattu uusille energiaratkaisuille, joiden avulla Suomi voi saavuttaa EU:n 2030-tavoitteet ja kansalliset tavoitteensa vuoteen 2035 mennessä. Tukea myönnetään yhteensä 200 miljoonaa euroa, joista 100 miljoonaa on varattu vetyhankkeille.

 

Hakukierros on avoinna vuoden 2023 syyskuuhun asti, ja ensimmäiset päätökset pyritään tekemään jo samana vuonna, mikäli hakemuksia tulee riittävästi. Tukea voidaan myöntää vastaamaan enintään 40 % hyväksyttävistä kustannuksista, ja hankkeen käynnistämisellä ei ole asetettu määritettyä takarajaa.

Hakukierroksen painopisteet ovat:

  • uusiutuvan vedyn tuotanto,

  • uusiutuvat liikennepolttoaineet,

  • hukkalämmön hyödyntäminen ja muu kuin polttoon perustuva lämmöntuotanto,

  • energiasäästö ja energiantuotannon sekä käytön tehostaminen, sekä

  • muut suuret uuden energiateknologian demonstraatiohankkeet.


Uusille teknologioille myönnettävä tuki on tarkoitettu ensimmäisiin kaupallisiin kokoluokan demonstraatioihin, joissa uudet ratkaisut otetaan käyttöön kansallisesti ja kansainvälisesti.

Hakemuksia voivat jättää yritykset, kunnat ja muut yhteisöt, joiden hanke täyttää kriteerit. Investointikustannusten on oltava yli 5 miljoonaa euroa, ja hankkeen tulee sisältää uutta teknologiaa, joka ei käynnistyisi ilman tukea. Hankkeen toteuttamiseen liittyvät resurssit, aikaisempi kokemus ja referenssit ovat tärkeitä arviointikriteereitä.

Grannenfelt Finance tarjoaa monipuolisia rahoituspalveluita ja neuvontaa yrityksille, jotka haluavat kehittää ja kasvattaa liiketoimintaansa kestävällä tavalla. Meillä on laaja kokemus investointitukien hyödyntämisestä, ja olemme valmiita auttamaan sinua koko hakuprosessin ajan. Ota yhteyttä meihin, niin kerromme, miten voimme auttaa yritystäsi saamaan parhaat mahdolliset hyödyt investointituesta. Tiimimme yhteystiedot löydät täältä.

Lue tarkemmat tiedot ja ohjeet rahoituksesta täältä 

Katso tiedot muista avoinna olevista energiatuista


Contact

Jos haluat keskustella yrityksesi tai salkkuyhtiösi rahoituksesta, ota asiantuntijoihimme vapaasti yhteyttä. Tiimimme yhteystiedot löydät täältä.

Seuraa meitä myös LinkedInissä ja Twitterissä.

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan hermolla

Jätä yhteystietosi päästäksesi ajan tasalle viimeisimmistä rahoituksen ja yrityskauppojen uutisista.