Siirry suoraan sisältöön

Investointituki puhtaan siirtymän energiainvestoinneille

Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) REPowerEU -haku puhtaan siirtymän energiainvestointeihin on avattu ja on käynnissä 29.2.2024 saakka.

Investointituki puhtaan siirtymän energiainvestoinneille

Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) REPowerEU -haku puhtaan siirtymän energiainvestointeihin on avattu ja on käynnissä 29.2.2024 saakka. Nyt haussa oleviin investointitukiin on varattu noin 54,5 miljoonaa euroa ja se on tarkoitettu hankkeisiin, joiden hyväksyttävät kustannukset ovat yli 5 miljoonaa euroa.

Jos teille herää kysymyksiä REPowerEU-hausta tai muihun rahoitukseen liittyvistä aiheista, ole asiantuntijoihimme yhteydessä.

 
EU flag building-Jun-04-2024-07-52-09-9238-AM
 

Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman neljäs REPowerEU –hakukierros kohdistuu puhtaan siirtymän energianinvestointeihin. Suomen REPowerEU-luvun mukaisesti tukea voidaan kohdistaa demonstraatiovaiheessa olevien suuremman kokoluokan uusiutuvan energian hankkeille, joissa painopisteenä on tekninen toteutettavuus ja/tai hankkeille uusiutuvan vedyn tuotantoa varten. Hankkeiden on valmistuttava 30 kesäkuuta 2026 mennessä.   
 

Tukea voi hakea seuraaville hankkeille: 

  • Liikenteen uusiutuvat polttoaineet (sähköpolttoaineet ja biopolttoaineet),  

  • polttoon perustumattomaan lämmön tuotantoon,  

  • muihin uusiutuvan energian hankkeisiin kuten suuremman kokoluokan kestävää biokaasua tuottaviin hankkeisiin (pois lukien biokaasun jakelu ja siirto), suuret aurinkoenergiahankkeet ja energian varastointia edistävät hankkeet, 

  • tärkeät Euroopan yhteistä etua koskevat (IPCEI) vetyhankkeet 

  • muihin kansallisiin vetyinvestointeihin 

 

Tukea voidaan myöntää yrityksille ja yhteisöille, kuten kunnille, ja ainoastaan hankkeille tai hankkeen osalle, jotka eivät käynnistyisi ilman tukea. Hanketta tai tuella rahoitettavaa rajattua osuutta hankkeesta ei saa aloittaa ennen tuen hakemista. Tukea ei myönnetä asunto-osakeyhtiöille, asuinkiinteistöille tai maatiloille taikka niiden yhteyteen toteutettaville hankkeille. 
 

Tukea haetaan Business Finlandin sähköisen asiointipalvelun kautta: Business Finlandin asiointipalvelu

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa
 
LinkedIn ja X (ent. Twitter)

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan hermolla

Jätä yhteystietosi päästäksesi ajan tasalle viimeisimmistä rahoituksen ja yrityskauppojen uutisista.