Siirry suoraan sisältöön

Rahoitushaku luovan talouden uudistumisen ja kasvun tueksi

Rahoitushaun päämääränä on nostaa pitkäjänteisesti luovan talouden tki-intensiivisyyttä ja vahvistaa yritysten ja tutkimusorganisaatioiden yhteistyötä.

Rahoitushaku luovan talouden uudistumisen ja kasvun tueksi

Rahoitushaun päämääränä on nostaa pitkäjänteisesti luovan talouden tki-intensiivisyyttä ja vahvistaa yritysten ja tutkimusorganisaatioiden yhteistyötä. Näin edistetään luovan talouden uusiutumista sekä valmiuksia liiketoiminnan skaalautuvan kasvun tavoittelemiselle. 

 

Rahoituksella edistetään erityisesti seuraavia teemoja: 

 • Luovista cross sector -sisällöistä menestystarinoita IP-osaamisen avulla: Rahoitettavissa tutkimushankkeissa tarkastellaan erityyppisistä (tyypillisesti digitaalisista) sisällöistä koostuvien tuotantokokonaisuuksien tuotanto-, ideointi/konseptointi- ja kaupallistamisprosessiin liittyviä tutkimuskysymyksiä. 

 • Luovan talouden vipuvaikutus eri toimialoilla: Rahoitusta voidaan myöntää tutkimushankkeille, joissa tutkitaan ja kehitetään luovan osaamisen ja menetelmien tuomia uusia vipuvaikutusmahdollisuuksia kilpailuedun saavuttamiseksi niin sanotuilla vakiintuneilla toimialoilla. 

 • CreaTech-alueen uudet mahdollisuudet: Rahoitusta voidaan myöntää tutkimushankkeille, jotka etsivät uutta osaamista, jolla yhdistetään tulevaisuuden immersiivisten ratkaisujen tuomat mahdollisuudet ja syvä asiakasymmärrys luovan talouden voittaviksi liiketoimintamalleiksi ja toteutuskokonaisuuksiksi.

Millaisiin hankkeisiin rahoitusta voi hakea? 

ERILLISHAUT: Tarkemmat kuvaukset ja lisätiedot julkaistaan viimeistään 31.5.2023 

 1. Co-Research-tutkimushankkeet -haussa rahoitusta voidaan myöntää tutkimusorganisaatioiden toteuttamille tutkimushankkeille. Hakijana voi olla yksi tai useampi tutkimusorganisaatio yhdessä.  
   
  Kaikki osallistuvat tahot hakevat erikseen rahoitusta omaan osuuteensa liittyviin kustannuksiin. Rahoitustaso on joko 60 tai 70 %. 
  Haku käynnistynyt 6.3.2023 ja päättyy 31.8.2023. 
   

 1. Pilotointi- ja kokeiluhankkeet 
  Rahoitettavan kehityshankkeen hyväksytyt kokonaiskustannukset voivat olla enintään 200 000 euroa. Avustusta myönnetään 50 % hyväksytyistä kustannuksista, joten sen enimmäismäärä on 100 000 euroa. Rahoitus on de minimis -tukea. 

Haku käynnistyy 1.8.2023 ja hakemukset on jätettävä viimeistään 29.9.2023. 

 

JATKUVA HAKU 

Tutkimukselliset yritys- tai yhteishankkeet 
Haussa rahoitetaan em. teemoihin liittyvää uutta luovaa tutkimuksellista työtä avustuksella, joka kohdistetaan yritysten itsenäisiin tutkimusprojekteihin tai yhdessä tutkimusorganisaatioiden kanssa tehtäviin Co-Innovation-projekteihin. 

Hankkeiden kokoa ei ole rajoitettu. Avustuksen määrä riippuu yrityksen kokoluokasta ja voi olla joko 40 % (suuret yritykset) tai 50 % (pk-yritykset). Tutkimuslaitosten rahoitustaso on 70 tai 80 %. 

Haku on käynnistynyt 6.3.2023 ja päättyy 15.9.2023. 

Lue tarkemmat tiedot ja ohjeet täältä 

Business Finlandin hakuinfon tallenne löytyy täältä 


Contact

Jos haluat keskustella yrityksesi tai salkkuyhtiösi rahoituksesta, ota asiantuntijoihimme vapaasti yhteyttä. Tiimimme yhteystiedot löydät täältä.

Seuraa meitä myös LinkedInissä ja Twitterissä.

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan hermolla

Jätä yhteystietosi päästäksesi ajan tasalle viimeisimmistä rahoituksen ja yrityskauppojen uutisista.