Siirry suoraan sisältöön

Varjo sai 20 miljoonan euron rahoituksen EIP:ltä

Euroopan investointipankki (EIP) on allekirjoittanut 20 miljoonan euron suuruisen kvasiosakassopimuksen suomalaisen metaversioteknologiayritys Varjon kanssa.

Varjo sai 20 miljoonan euron rahoituksen EIP:ltä

Euroopan investointipankki (EIP) on allekirjoittanut 20 miljoonan euron suuruisen kvasiosakassopimuksen suomalaisen metaversioteknologiayritys Varjon kanssa. Helsinkiläinen, alan johtava virtuaalitodellisuus- ja sekatodellisuusohjelmistojen ja -laitteistojen kehittäjä, aikoo käyttää rahoitusta lisätäkseen tutkimus- ja kehitystyöinvestointeja tulevaisuuden todellisuuspohjaisen metaversumin luomiseksi sekä hyödyntääkseen koronaviruspandemian aiheuttamia voimakkaita myötätuulia. Rahoitus myönnettiin Euroopan takuurahastosta (EGR). EIP:n riskilainarahoituksella tuetaan innovatiivisia kasvuyrityksiä pitkäaikaisella rahoituksella ja rajoitetulla laimennusvaikutuksella.

EIP:n varapuheenjohtaja Thomas Östros totesi: "EGR:n riskirahoitusohjelma antaa EIP:lle mahdollisuuden tukea suoraan innovatiivisia yrityksiä Euroopan tulevaisuuden kannalta strategisesti tärkeillä aloilla. Tukemalla Varjon kasvua emme ainoastaan ylläpidä ja luo työpaikkoja erittäin innovatiiviselle alalle, vaan myös asetumme tiukasti eurooppalaisen teknologisen osaamisen taakse."

"Varjo on erittäin ylpeä siitä, että se on eurooppalainen VR/XR-yritys, joka toimii maailmanlaajuisesti ja tarjoaa asiakkailleen ympäri maailmaa markkinoiden edistyksellisintä immersiivistä teknologiaa. Kun skaalaamme ja kehitämme seuraavaa laskentaparadigmaa ihmisten väliselle viestinnälle, olemme iloisia eurooppalaisen teknologiaekosysteemin jatkuvasta kannustuksesta."

TIMO TOIKKANEN, CEO

Varjo tarjoaa ainutlaatuisen VR/XR (virtuaalinen ja laajennettu todellisuus) -laitteiston ja -ohjelmiston, jonka huippuluokkaa olevat virtuaalikokemukset näyttävät ja tuntuvat yhtä todellisilta kuin oikea maailma. Varjo tarjoaa markkinoiden korkearesoluutioisimman VR/XR:n ja mahdollistaa fotorealistisen virtuaalisen sisällön yhdistämisen fyysiseen todellisuuteen. Tämä luo todentuntuisen metaversumin.

Grannenfelt Finance oli iloinen voidessaan neuvoa yritystä yrityskaupassa.

Lisätietoa saat EIP:n lehdistötiedotteesta.

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan hermolla

Jätä yhteystietosi päästäksesi ajan tasalle viimeisimmistä rahoituksen ja yrityskauppojen uutisista.